Menü Kapat

17 Yaygın Telefon Görüşmesi Mülakat Soruları ve Cevapları

Telefon Görüşmesi Mülakat Soruları

Telefon Görüşmesi Mülakat Soruları için önceden hazırlık yapmak görüşme sürecindeki başarınızı artırabilir. Özellikle, telefonla gerçekleştirilen mülakatlarda sıklıkla sorulan bazı sorular vardır ve bu sorulara önceden hazırlıklı olmak, sizi daha özgüvenli ve etkili bir şekilde cevaplandırmanıza yardımcı olabilir.

Daha hızlı işe alınabilmeniz için size en yaygın telefon görüşmesi sorularını ve en iyi yanıtları anlatacağım.

Başlayalım…

Telefon Mülakat Soruları ve Cevapları

Şimdi 17 yangın Telefon Görüşmesi Mülakat Soruları ve cevaplarını inceleyeceğiz.

1. Bana kendinden bahset

Buradaki anahtar kısa ve öz olmaktır. Bu tür telefon görüşmesi mülakat soruları hakkında cevabınız 90 saniye veya daha az olacaktır.

Kronolojik sırayla cevap vermek istiyorsanız, mevcut iş veya kariyer yolunuza nasıl girdiğinizle başlayın. Ardından, yol boyunca elde ettiğiniz önemli başarılar, yaptığınız önemli kariyer hamleleri ve neden hakkında konuşun. Ayrıca aldığınız promosyonları da ekleyin.

Sizi unutulmaz kılacak ve öne çıkacak en az bir şeyden bahsetmeye çalışın. örneğin, “Son işimde ekibim en son pil izleme teknolojilerini tasarlamaya yardımcı olmak için Baykar ile çalıştı.”

Ve sonra mevcut durumunuzla hikayenizi bitirin. İş aramanızda şu anda ne aradığınızı ve nedenini açıklayın.

Tam bir örnek yanıt için aşağıya bakın veya “bana kendinizden bahsedin” yanıtını nasıl vereceğinize ilişkin makalemizin tamamını okuyun.

Örnek yanıt:

“Beş yıl önce Kimya bölümünden mezun oldum. abc’de bir işe girdim ve üç yıl sonra kanser araştırma bölümlerinde projelere liderlik etmek üzere terfi ettim. İki yıldır bu Proje Yöneticisi rolündeyim ve hatta geçen yıl olağanüstü liderlik ödülü kazandım. Her şey harika gidiyor, ancak daha büyük takımlara liderlik etme fırsatları bularak kariyerimi bir sonraki seviyeye taşımak istiyorum. İş tanımınızda bunun 8-10 kişilik ekiplere liderlik etmek için bir fırsat olduğundan bahsettiğinizi gördüm. Bu yüzden daha fazlasını öğrenmek için can atıyordum.”

2. Neden şu anda İş arıyorsunuz?

İşsizseniz, doğru olun ve söyleyin. Ama bu işi neden istediğinize dair iyi bir nedeniniz olsun. Bu çok önemli. İşverenler, herhangi bir işi değil, işlerini istediğinizi hissetmek isterler.

Şu anda çalışıyorsanız ancak daha iyi bir şey bulmak için iş arıyorsanız , olumlu tutun. Bir hamlede ne elde etmek istediğinize odaklanın. “Bana projeleri yönetme ve yönetme konusunda daha büyük bir şans verecek bir fırsat bulmayı çok isterim” vb.

Mevcut işinize veya işvereninize kötü sözler söylemeyin ve kaçmak ya da kaçmak istediğiniz kötü şeyler hakkında konuşmayın. Sadece olumlu tutun ve işleri değiştirerek kazanmayı seveceğiniz şeylere odaklanın.

Örnek cevap:

“Dört ay önce işten çıkarıldım, bu yüzden aktif bir iş arayışı içindeyim. Müşteri hizmetleri amiri olarak becerilerimi geliştirmeye devam etmeme izin verecek bir pozisyon bulmayı umuyorum. Özellikle yazılım sektöründe kalmak istiyorum, bu işin beni heyecanlandırmasının bir nedeni de bu.”

Şu anda iş ararken çalışıyorsanız örnek:

“Şu anki işimde çok şey öğrendim ve bundan keyif aldım, ancak dört yıldır bu pozisyondayım ve becerilerimi bir sonraki seviyeye taşımak için kendimi yeni bir çalışma ortamına maruz bırakmam gerektiğini hissediyorum. kendime meydan okuyorum. Bir sonraki rolümde yapmaya devam etmeyi umduğum en önemli şeylerden biri olan iş tanımınızda ___ bahsettiğini gördüm, bu yüzden bu, başvurmak ve tartışmak için harika bir iş gibi görünüyordu.“

3. Bu pozisyonu nasıl duydunuz?

Bu soruya verilecek en iyi yanıtlar doğrudan ve net olacaktır. Örneğin, bunların hepsi işi nasıl duyduğunuza dair iyi cevaplar:

  • Onları internette araştırma yaparken buldunuz,
  • İş aramaya başlamadan önce onlara aşinaydınız,
  • Bunları bir basın bülteninde veya haber makalesinde buldunuz,
  • Bir meslektaşınız size onlardan bahsetti,
  • Bir işe alım görevlisi sizinle bu konuda iletişime geçti,

Ayrıca aşağıya birkaç kelime cevap örneği koyduk veya “bu pozisyonu nasıl öğrendiniz?” sorusuna cevap vermek için tam kılavuzumuzu okuyabilirsiniz.

Örnek cevap:

“Bir meslektaşım bana kuruluşunuzu tavsiye etti. Daha fazla bilgi edinmek için web sitenize gittim ve bu pozisyonun listelendiğini gördüm. Harika bir uyum ve kariyerimi ilerletmeme yardımcı olabilecek bir hamle gibi görünüyordu, bu yüzden daha fazlasını öğrenmek ve bir mülakat yapmak için can atıyordum.”

Veya:

“Geçen hafta bir işe alım görevlisi benimle iletişime geçti ve pozisyon becerilerime ve deneyimime çok uygun gibi geldi, bu yüzden ilgilenmeye başladım.”

4. Şirketimiz hakkında ne biliyorsunuz?

Bu soru ile bilginizi göstermek ve işe başvurmadan önce araştırma yaptığınızı göstermek istiyorsunuz.

İşverenler, her işe başvuran ve şirket hakkında hiçbir şey öğrenmeye vakit ayırmayan birini işe almak istemezler. Bir sebeple başvuran ve ONLARIN şirketinde çalışmak isteyen birini istiyorlar.

Şirket araştırması konusunda yardım için, görüşmenizden önce bir şirketi nasıl araştıracağınıza dair tam bir makalemiz var .

İşvereni araştırdıktan sonra mülakat cevabınız konusunda yardım almak için aşağıdaki örnek yanıtı görebilir veya “şirketimiz hakkında ne biliyorsunuz?” sorusunun nasıl yanıtlanacağına ilişkin makalemizin tamamını okuyabilirsiniz.

Örnek cevap:

“Bu bölgedeki en iyi alarm sistemi üreticisisiniz. Web sitenizde biraz okudum ve sadece bireysel evler için değil, işletmeler ve ofis binaları için alarmlar oluşturduğunuzu keşfettim. Ayrıca kurum kültürünüz hakkında biraz okuma yaptım ve görünüşe göre çalışanlarınızın gelişimini desteklemek ve toplum hizmetine katılmak için çok şey yapıyorsunuz. Bu benim çok önemsediğim ve beni bir işverene çeken bir şey.”

5. Bu İşi neden İstiyorsunuz?

Bu soru ile işveren, sizin kendi işini istemeniz için gerçek bir nedeniniz olduğunu görmek ister. Bu onlar için önemlidir ve bu işi neden istediğinizi onlara gösteremezseniz işe alınmazsınız.

Bu nedenle, bu gibi telefon görüşmesi mülakat soruları hakkında vereceğiniz yanıt iki önemli parçayı içermelidir:

  • Genel olarak iş aramanızda aradığınız şey
  • İşleriyle ilgili fark ettiğiniz, sizi heyecanlandıran veya istediğiniz şeyle eşleşen bir şey

Şimdi en sık sorulan telefon görüşmesi mülakat soruları özelinde “neden bu pozisyona başvurdunuz?” sorusunun tam bir örneğine bakalım.

Örnek Cevap:

“Şu anda iş arayışımda en önemli hedeflerimden biri, müşterilerle daha doğrudan etkileşim kurarak onların ihtiyaçlarını anlamak ve çözümler sunmak. Bu sayede müşterilerin memnuniyetini artırarak şirketin başarısına katkı sağlamak istiyorum. Kendi alanımda uzmanlaşmaya devam etmek ve yeni beceriler edinmek de hedeflerim arasında yer alıyor.”

6. Başka hangi İşler İçin görüşme yaptınız?

İşverenlerin bunu istemesinin nedeni şudur: İşlerinin, aradığınız şeyin genel temasına uyduğundan emin olmak isterler.

Cevabınız, yalnızca başvurduğunuz diğer tüm işler bu işten çok farklıysa, onları endişelendirecek veya bir “kırmızı bayrak” oluşturacaktır.

Bu yüzden burada harika bir cevap vermek için, işverene işlerinin, baktığınız diğer işlerin genel temasına uyduğunu gösterin.

Ve şirket isimlerini sorarlarsa, “Diğer şirketlerin isimlerini gizli tutmak istiyorum” diyerek reddedebilirsiniz. Başka bir görüşmeci bana sorarsa, aynı şeyi şirketiniz için yapardım.”

Aşağıdaki örneklere bakın veya “başka hangi şirketlerle mülakat yapıyorsunuz?” sorusunun yanıtları için kılavuzumuzu okuyun.

Örnek Cevap:

“”Küçük ve orta ölçekli bankalar ile finans firmalarına yöneldiğim iş arayışım sürecinde, bu şirketlerin dinamik yapısına ve hızlı karar alma süreçlerine hayranlık duyuyorum. İşbirliği ve takım çalışmasının ön planda olduğu bu şirketlerde çalışmak, bireysel yeteneklerimi en üst düzeyde kullanarak şirketin büyümesine katkı sağlamak istediğim için benim için oldukça önemli. Ayrıca, sektördeki yenilikleri takip etmek ve kendimi geliştirmek için fırsatlar sunan bir iş ortamında çalışmak benim için büyük bir motivasyon kaynağı. Kariyerimin ilk 4 Akbank’ta geçirdim, bu yüzden becerilerimi tamamlamak için şimdi daha küçük bir çalışma ortamı deneyimlemeyi umuyorum. Yine de diğer şirketlerin isimlerini gizli tutmak istiyorum. Başka bir işveren bana sorsaydı, ben de aynı şeyi şirketiniz için yapardım.”

7. İş arayışınız şu ana kadar nasıl gidiyor?

İşverenler, bir telefon görüşmesinde, genel olarak işlerin nasıl gittiğine, diğer şirketlerin ne kadar ilgilendiğine ve hatta ne kadar kısa sürede iş teklifleri alabileceğinize dair bir fikir edinmek için bunu soruyorlar.

Cevabınızla yapmak istemediğiniz tek şey, iş bulmakta tamamen zorlanıyormuşsunuz gibi görünmek…

Çok fazla mülakat almıyorsanız veya telefon görüşmelerine yeni başladıysanız, her zaman “ Mülakat almaya yeni başlıyorum ama şu ana kadar iyi gidiyor” diyebilirsiniz.

Birkaç görüşmeniz olduysa ama iyi gitmediyse, henüz uygun olanı bulamadığınızı söyleyebilirsiniz. Örneğin, “Şimdiye kadar birkaç telefon görüşmesi yaptım ama henüz tam olarak uygun bir şey bulamadım” diyebilirsiniz.

Örnek Cevap:

“Şu ana kadar işler iyi gidiyor. Telefon görüşmelerine yeni başlıyorum ve hala iş arayışımın çok başındayım. Yakında bazı yüz yüze görüşmeler yapmayı umuyorum.”

8. Bana en son İşinizden bahsedin. Her gün neyden sorumluydunuz?

Bu mülakat sorusuyla, belirli başarılar ve yaptıklarınızın ayrıntılarıyla yanıt vermeye hazır olun.

Ne öğrendin? Hangi özel araç ve teknolojilerle çalıştınız? Şirketinizin veya grubunuzun hangi sonuçlara ulaşmasına yardımcı oldunuz?

Görüşmenizden önce konuşmak için belirli ayrıntıları hazırlamaya çalışın. İdeal olarak, elde ettiğiniz sonuçları ve şirketinizin para kazanmasına, paradan tasarruf etmesine, zamandan tasarruf etmesine vb. nasıl yardımcı olduğunuzu paylaşabilmek istersiniz.

Ayrıca, örneklerinizin onların ihtiyaçlarına uygun olmasını istiyorsunuz. Bu nedenle iş tanımını inceleyerek hazırlanın  ve ardından bu işle ilgili olacak şeylerden bahsedin!

Örnek telefon görüşmesi cevabı:

“Son işimde sorumlu olduğum en büyük alanlardan biri, web sitemizin mümkün olduğunca %100’e yakın çalışma süresine sahip olmasını sağlamaktı. Geçen yıl işe alındıktan hemen sonra bazı önemli değişiklikler ve optimizasyonlar yaparak şirketimizin 29 yıllık geçmişindeki en iyi sonucu elde ettim. İş tanımınızda sizin için benzer işleri yapabilecek birini aradığınızı gördüm. Şirketiniz, büyüklük ve büyüme açısından beni işe aldıklarında son işverenimle benzer bir aşamada. Yani bu rolde hemen yardımcı olabileceğim bir şey.”

9. Maaş beklentiniz nedir?

Burada bir numara vermeyin. Çok yüksek bir sayı söylerseniz, onları korkutursunuz. Eğer çok düşersen, daha sonra pazarlık gücünüze zarar verirsin. Bu sizin için kazanılamayan bir durum.

Sizi işe almak ya da sizinle görüşmeye devam etmek istediklerinden bile emin değiller, bu yüzden hiçbir avantajınız yok. Sadece kendilerine yardımcı olacak bilgileri topluyorlar.

Bu mülakat sorusu için en iyi strateji, onlara henüz aklınızda bir rakam olmadığını söylemektir. Bu şekilde, sizi birden fazla soruyla zorlayamaz veya baskı yapamazlar.

Bir telefon görüşmesinde bu soruyu nasıl cevaplayacağınız aşağıda açıklanmıştır:

“Aklımda belirli bir rakam yok. Şu anda becerilerime ve kariyerime en uygun pozisyonu bulmaya odaklandım. Bunu yaptıktan sonra, adil olduğunu düşündüğünüz herhangi bir teklifi değerlendirmeye hazırım.”

Geri iterlerse, “Henüz aklımda gerçekten bir sayı yok” deyin.

Daha fazla yardım istiyorsanız, burada maaş beklentileriyle ilgili soruların nasıl yanıtlanacağına dair tam bir makale var. .

10. Ne zaman başlamak İçin müsaitsiniz?

Bunu yüz yüze bir görüşmede geç sorarlarsa, görüşmenizin iyi geçtiğinin bir işaretidir. Ancak, bunu bir telefon görüşmesinde duyuyorsanız, genellikle sadece uygunluk durumunuz ve mevcut iş arama durumunuz hakkında bir fikir edinmeye çalışıyorlardır.

 Yani… Halihazırda çalışıyorsanız, mevcut işvereninize (veya şirketinizde standart olan her neyse) iki hafta önceden bildirimde bulunmanız gerektiğini söyleyin.

Örnek:

“Şu anki işverenime iki hafta önceden haber vermem gerekiyordu ve sonra işe başlamadan önce bir hafta izin almayı umuyordum. Böylece bir iş teklifi kabul edildikten üç hafta sonra işe başlayabilirim.”

İşsizseniz, işe başlamadan bir veya iki hafta önce istediğinizi onlara söyleyebilirsiniz, ancak bu size kalmış. Bunu nasıl yapabileceğinizi öğrenmek için aşağıdaki örnek komut dosyasına bakın:

“Bir iş teklifini kabul ettikten bir hafta sonra başlayabilirim. Mayıs ayı sonunda planlanmış bir tatilim var, bu yüzden bu süre zarfında sadece bir hafta izin almam gerekecek, ancak o zamandan önce başlayabilirim.”

Ayrıca, farklı bir şehiren bulunuyorsanız, ne kadar sürede yer değiştirebileceğiniz, yer değiştirme yardımına ihtiyacınız olup olmayacağı ve daha fazlası sorulabilir. Öyleyse bu tür bir soruya da hazır olun!

11. Bana ne gibi sorularınız var?

Her zaman görüşmeciye soracak sorularınız olsun. İşe alınmak ile telefon görüşmesinden sonra geri aranmamak arasındaki farkı yaratabilir. (Çünkü pozisyona ilgi gösterir, iş aramanızda seçici ve dikkatli olduğunuzu ve umutsuz olmadığınızı gösterir).

Görevler, hedefler, ekip, genel şirket, alacağınız eğitim, performansınızın nasıl ölçüleceği ve gerçek görüşme süreci hakkında sorular sorabilirsiniz.

Bir işe alım görevlisiyle mülakat yapıyorsanız, işte onlara sormanız gereken bazı iyi sorular.

12. Ne tür bir çalışma ortamını tercih edersiniz?

İşverenler, kişiliğinizin çalışma ortamlarına uygun olduğundan emin olmak ister. Bu, becerilerinizin işlerine uygun olup olmadığını belirlemekten farklıdır.

Bu nedenle, mülakatlardaki bazı yetkinlik temelli sorulardan sonra, muhtemelen nasıl çalışmayı tercih ettiğinizi, geçmişte keyif aldığınız şirket/ortam türleri vb. hakkında sorular soracaklar.

Cevap olarak, onlarınkine benzer olduğunu düşündüğünüz bir ortamı tanımlayabilir veya çeşitli ortamlarda iyi çalışabileceğinizi gösterebilirsiniz.

Bununla ilgili daha fazla yardım için, “ne tür bir çalışma ortamını tercih edersiniz?” sorusuna yanıt verme kılavuzumuzu okuyun.

13. Bu pozisyonda neden başarılı olabileceğinizi Düşünüyorsunuz?

Bazı görüşmeciler çıkıp doğrudan neden işlerinde başarılı olacağınızı düşündüğünüzü soracaklar. Cevap verirken çekingen olmayın. Bu, kendinize güveninizi gösterme ve onlara tam olarak nasıl yardımcı olabileceğinizi ve deneyiminizin onların işinde size nasıl yardımcı olacağını açıklama şansınız.

Neden bu işte başarılı olacağını düşünüyorsun?” sorusuna yanıt vermeyle ilgili daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.

14. Sizi ne motive eder?

Motivasyon, ne kadar yetenekli/nitelikli olursanız olun, her işverenin sahip olduğu bir endişedir. İşe motive olarak gelmiyorsanız, işiniz zarar görecektir. Bu nedenle, sizi neyin harekete geçirdiğini, sizi neyin ilgilendirdiğini vb. öğrenmek için bir veya iki telefon görüşmesi sorusu sormaları muhtemeldir.

Ve bu sorulardan en yaygın olanı, “sizi her gün işe gelmeye motive eden şey nedir?” gibi bir soru sorulabilir.

Bu soruyla görüşmeciyi etkilemek istiyorsanız, paradan başka bir şey söyleyebilmelisiniz. Önceden biraz düşünün ve vermeyi planladığınız nedeni bulun.

15. Kendinizi nasıl tanımlarsınız?

Son olarak, görüşmeci “kendini nasıl tanımlarsın?” gibi açık uçlu bir soru sorabilir.

Cevabınızı burada profesyonel tutun ve yalnızca bir çalışan olarak kişiliğiniz ve nitelikleriniz hakkında konuşun. Ve mümkünse bir örnek vermeye çalışın.

Örnek Cevap:

“Kendimi detay odaklı ve takım odaklı olarak tanımlayabilirim. Örneğin, şu anki işimde birden fazla projeyi yönetmekten sorumluyum. Ve genellikle her gün farklı departmanlardan 10-15 kişiyle koordine ediyorum. Ayrıca müşterilerimize proje kilometre taşlarını bildirmekten de sorumluyum. Bu yüzden son derece düzenli ve her şeyin üstünde kalmam gerekiyor.”

16. Özgeçmişinizde bana rehberlik edin

Birçok görüşmeci, Telefon Görüşmesi Mülakat Soruları konu olduğunda “Özgeçmişinizden bahseder misiniz” diye soracaktır. Çünkü bu, buzları kırar, size nispeten kolay bir soru verir ve onlara geçmişiniz hakkında daha fazla bilgi edinme şansı verir.

Ayrıca, bazı görüşmeciler özgeçmişinizi hiç incelemeden telefon ekranına girecektir. Bu, önemli kariyer başarılarını vurgulama ve görüşmeciyi özgeçmişiniz ve kariyer hikayeniz aracılığıyla kısaca ele alma şansınız.

Cevabınızı bir veya iki dakikaya saklayın. Bunun gibi açık uçlu sorularla kısa ve öz olmak ve odaklanmak önemlidir.

Ve cevaplarken işverenin iş gereksinimlerini göz önünde bulundurun. Yaptığınız her şeyi paylaşmamalısınız; Bir sonraki işvereninizin ihtiyaçlarıyla en alakalı olacak kilit işleri ve deneyimleri vurgulamak için daha fazla zaman harcamalısınız.

Örneğin, toplamda sekiz yıl çalıştıysanız, ancak son dört yılınız bu işverenle aynı sektördeyse, neredeyse tüm zamanınızı son dört yıldaki sektördeki deneyiminizi tartışarak geçirin.

Örnek Cevap:

“Sekiz yıl önce makine mühendisliği bölümünden mezun oldum. Ardından yerel bir petrol ve gaz şirketinde işe girdim. Ancak hep imalatta çalışmak istemişimdir. Bu yüzden bu sektöre dört yıl önce geçiş yaptım. O zamandan beri, Kıdemli Üretim Mühendisi olarak terfi ettim. Bana rapor veren 10’a kadar ekip üyesiyle projeler yönettim. Bir sonraki görevimde, Mühendislik Müdürü olarak yükselmek istiyorum. Bu yüzden firmanızdaki bu pozisyonun tartışmaya değer bir fırsat olduğunu hissettim.”

17. Sizden beklenenin ötesine geçtiğiniz bir zamandan bahsedin

Bu, en sık sorulan Telefon Görüşmesi Mülakat Soruları arasındadır. Bunu müşteri hizmetleri telefon görüşmelerinde ve diğer sektörlerde de sık sık duyacaksınız.

Bu soruya hazırlanmak için, en son iki işinizi düşünün. Tipik iş görevlerinizin dışında bir görevin size sunulduğu bir senaryo oluşturun.

İş yerinde çok ileri gittiğiniz bir zamandan bahsederken, her zaman mutlu bir müşteri, şirketiniz için çözülmüş bir sorun gibi olumlu sonucu olan bir hikayeyi vurgulayın.

Ve bir önceki soruda olduğu gibi, cevap uzunluğunuzu bir veya iki dakika olarak tutun. Baştan sona net bir hikaye anlatın.

Mülakat yaptığınız işi de düşünün ve alakalı bulacakları bir örnek seçin. Herhangi bir telefon görüşmesinde, geçmişinizin bu işverenin işine adım atmanıza ve ihtiyaç duydukları her şeyde başarılı olmanıza izin vereceğini göstermeye odaklanmalısınız.

Bu sadece işe alım yöneticilerine yetenekli veya çalışkan olduğunuzu göstermekle ilgili değildir. Onlara tam olarak rollerine uygun olduğunuzu göstermeniz gerekiyor.

Örnek Cevap:

“Son işimde, bir müşteri biz kapanmadan hemen önce mağazamızdan bir bilgisayar aldı ve eve geldiğinde açmıyordu. Değiştirmek istedi çünkü o gece bilgisayarı kullanması gerekiyordu. Dükkanı çoktan kapatmıştım ama aradığında hâlâ binadaydı. Müşteriye, eğer geri gelebilirse kapatmış olmamıza rağmen onu bekleyebileceğimi söyledim. Kabul etti ve gelmesini bekledim, bu noktada ürününü yeni bir birim ile değiştirdim. Ertesi sabah bize 5 yıldızlı bir inceleme bırakarak sona erdi. Ayrıca birçok kez geri döndü ve uzun vadeli en iyi müşterilerimizden biri oldu.”

Telefon Görüşmenizden Sonraki Adımlar

Yukarıdaki telefon görüşmesi sorularını uygulamanın yanı sıra, görüşmeden sonra işvereni nasıl etkileyeceğinize dair bir planınız olmalıdır. İşte her görüşmeden sonra yapılması gereken en önemli iki şey:

  1. İlk olarak, sonraki adımlar hakkında ne zaman haber alabileceğinizi sorarak görüşmenizi her zaman sonlandırın. Bu şekilde, o zaman geçtiyse geri bildirim istemek için e-posta ile takip edebilirsiniz.
  2. İkinci olarak, pozisyona olan ilginizi yeniden teyit etmek ve işverene telefonda zamanlarını takdir ettiğinizi göstermek için görüşmeden sonraki 24 saat içinde bir teşekkür mektubu veya e-posta gönderin.

Bu, güçlü bir izlenim bırakmanıza ve kararlarını verirken işe alım müdürünün zihninde kendinizi tutmanıza yardımcı olacaktır!

Göz Atmanız Gereken Diğer Mülakat Soruları

Bu makalede Yaygın karşılaşabileceğiniz telefon görüşmesi mülakat soruları hakkında enleri ön plana çıkardık. Daha fazla mülakat sorusu için sitemizi ziyaret edin.

Bu içeriği paylaşmak ister misin?:
Posted in Mülakat

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir