Peki, “stresle ve baskıyla nasıl başa çıkarsınız?“
Strese giren bir yapıya sahip değilim. Hiç bu tür sorunlarım olmadı.
Bu gibi cevaplar sence mülakatçının beklediği cevaplar mı? İşinde şimdiye dek bu tür problemlerle karşılaşmamış olman bundan sonra karşılaşmayacağın anlamına gelmez. İşe alım uzmanı kendi kendini onarabilen yapıya sahip, enerjisi yüksek olmanı bekliyor. Şimdi nasıl cevap verileceğine gelmeden önce neden sordukları ve ne tür hatalar yapmaman gerektiğinden söz ederek devam edelim.
Neden bu soruyu soruyorlar
İşe alım uzmanı bu soruyu sorarak üzerinde durduğu noktalardan biri; sizi bekleyen zor bir dönemde bunların üzerinden gelip gelemeyeceğindir. Neticede işleri en doğru insanı bulmak. Bu noktada problemleri çözebilecek donanımda ve kendi içsel motivasyonu yüksek kişiler ilk öncelikleri.
Önemli: Stres ve baskı altında doğru yolu izlemeyen biri hem kendi hemde ekibin motivasyonunu düşürür.
Etkileyici bir cevap için ipuçları
İşe alım uzmanına stresi nasıl yönettiğinizden bahsedin. Bu şekilde işe alım uzmanı sizin baskı veya stres altından nasıl kalkabileceğiniz konusunda aklında bir resim oluşturun.
Başarı üzerinde durun: Stres ve baskı altında verdiğiniz iyi kararlarınızdan örnekler verin. Bunun kariyer yolculupunda sizi ne yönde geliştirdiğinden bahsedin.
Bu rutine alışık oldupunuzdan söz edin. Talip olduğunuz pozisyon çok fazla stresli bir iş olabilir. Bunun sizin için rütinin bir parçası olduğunu anlatın. Örnekler verin.
Ne söylememeli
- Stresli oldupunuzdan söz etmeyin: Hali hazırda ben zaten stresli biriyim. o yüzden sorun olacağını sanmıyorum.
- Yol açtığınız srunlardan bahsetmeyin: Eski işimde çok büyük bir soruna neden olmuştum. Bu ekip içerisinde strese yol açtı. Ama çok geçmeden telafi ettik.
Örnek cevaplar
Soru: Stresle ve baskıyla nasıl başa çıkarsınız?
Cevap 1
Bazen baskının iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. Bu bana o an işleri nasıl sıralamam gerektiğini öğretiyor. Öte yandan ise bu tür problemlerle ne kadar sık karşılaşırsam, bir sonraki sefere neden olan hataları veya yanlışları görmemi sağlıyor.Böylece çoğu zaman aynı durumla bir kez daha karşılaşmıyorum.
Cevap 2
Böyle durumlar organize etme ve planlamalarım da bir denge sorunu olduğu üzerine yoğunlaşmamı sağlıyor. Bu yüzden stret ve baskının beni mutlu ettiğini söyleyebilirim. Asıl korkum bir şeyin sıradan ve rutin ilerlemesidir.
Cevap 3
Birden çok işin aynı anda yürüme ihtimali kusursuz planlama, takip ve beceri gerektiriyor. Bu, işin en sevdiğim yanı. Stres ve baskı altında olmak ise kendimi daha da geliştirmem için çok iyi bir fırsat. İşte bu benim motivasyon kaynağım. Neticede ben sevdiğim bir işi yapıyorum.
Benzer sorular
- Stresi nasıl ele alırsın?
- Baskı altında çalışabilir misin?
- Zor durumlarla nasıl başa çıkıyorsunuz?