Menü Kapat

Nefret Ettiğin Biriyle Çalışabilir misin? Mülakat Sorusu ve Cevapları

Nefret Ettiğiniz Biriyle Nasıl Çalışılır?

Nefret ettiğin biriyle çalışabilir misin? Bu zor olsa gerek; hem nefret ettiğin biriyle çalışmak, hemde işe alım uzmanının sorusuna yanıt vermek. Her ne kadar yazı mülakatta verilebilecek cevaplara yönelik olsa da böyle bir durumda nasıl verimli çalışılabilir her ikisine de yanıt vereceğim. Bunun için yazımızı okumaya devam edin.

Nefret etmek için duyguların olması yeterli. Duyguya sahip herkesin nefret etme potansiyeli vardır. İş hayatında da bu gibi durumlarla karışma ihtimali var. Bu gibi bir durumda kişi işine daha iyi odaklanabilir mi? Ya da ne kadar verimli üretebilir? Sıklıkla bu problemlerle karşılaşabiliriz. Kısa ya da uzun vadede bunlar çözüme kavuşur. Kavuşmasa da zararla kapanır. Söz konusu nefret ise devamlı tırmanır. Bu da ciddi bir motivasyon kaybına neden olur. İnsan O yüzden İnsan kaynakları yetkilileri bunun üzerinde duruyor.

Nefret ettiğin biriyle çalışabilir misin?

Bu soruyla karşılasan tüm adaylar sanırım “çalışabilirim” demek dışında bir şey düşünemiyorlar. Aslında beklenen cevapta bu. İşe alım uzmanları neden daha pozitif ve sürekli şirket aleyhine olabilecek kişilerle çalışmak istemesin? Siz olsanız neyi tercih ederdiniz?

Neden bu soru soruluyor

Mülakatlarda işe alım yöneticilerinin bu soruyu sormalarının tabi ki bir amacı var. Kişilerin birbirlerinden nefret etme ihtimalleri de oldukça karşılaşılabilir bir durum. Bu durumların risk analizi de onlar için önemli. İşte uzmanların bu soruyu sormakta ki maksatlarını ortaya koyan olumsuzluklar;

  • Performans: Nefretle yürüyen bir iş, pozitif ve iyi niyetli takip eden bir işe göre performans kaybına yol açar.
  • Etik dışı tavırlar: Böyle durumlarda kişilerin bir birleri hakkındaki laf taşımaları, 3. kişilere laf taşımaları maalesef sıklıkla rastlanır. Bunlar etik dışı değerlerdir.
  • İşte aksamalar: Kişiler yada birimler tabir yerindeyse işleri yokuşa sürebilir.

Nasıl cevaplanır?: Nefret ettiğin biriyle çalışabilir misin?

Eğer böyle bir soruyla karşılaşırsan yanıtın pozitif olsun. Ayrı ayrı fikirlere sahip olabiliriz; fakat ortak nokta olumlu, çözüm odaklı bir yaklaşım sergilemekten geçiyor. Buradaki esas mesaj budur. Böyle bir mesajla nefret güdüsünü paslamış olursunuz. “Bende onu sevmiyor olabilirim ama işe olumlu bakan taraf olmayı iyi bilirim” mesajı karşı taraf için iyi bir mesajdır.

Soru:

Nefret ettiğin biriyle çalışabilir misin?

Cevap:

İnsanlarla iletişim halinde kalmayı seviyorum. Nefret denemez ama tabi ki sevmediğim kişiler olmuştur. Benim için buradaki asıl nokta bizleri burada buluşturan amaçlarımız. Beklentiler veya beklentilerin ötesinde işler ortaya koyabilmek için harcanan çaba. Benim ilk amacım bu, öte yandan sevmek yada nefret etmek daha sonra gelir.

Benzer sorular

  • Nefret ettiğiniz biriyle çalışmanın bir yolu var mı?
  • Sevmediğin iş arkadaşlarınla çalışmakta zorlanır mısın?
  • İşte nelerden nefret edersiniz?
Bu içeriği paylaşmak ister misin?:
Posted in Mülakat Soruları

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir