Menü Kapat

İşteki İlk 3 Ayınızda Neyi Başarmak İsterdiniz?

İşe alındıktan sonraki ilk 3 ayda ne elde etmeyi umarsınız?

Benzer mülakat soruları: Bu rolde gerçekleştirmek istediğiniz ilk hedefleriniz neler olurdu? Bu işi alırsanız, ilk olarak nerede etki yaratmak isterdiniz? Son işinizin ilk 30 gününde ne yaptığınızı anlatın. Yeni görevinizde odaklanmanız gereken en önemli şeye nasıl karar veriyorsunuz? Bütün bu soruların cevapları bu yazımızda mevcut. Öncelikle işe alım yetkillisi bu soruyu neden “İşteki İlk 3 Ayınızda Neyi Başarmak İsterdiniz?” sorusunu soruyor buradan başlayalım.

Neden Sorulur: İşteki İlk 3 Ayınızda Neyi Başarmak İsterdiniz?

Bu, hem rolün gereksinimlerine ilişkin temel anlayışınızın bir testi hem de önceki rollerde ne yaptığınıza ilişkin davranışsal bir referans noktasıdır. Görüşmeyi yapan kişi, rol için en acil ihtiyaç olarak gördüğünüz şeyleri ve ilk etkiyi nerede yaratabileceğinizi düşündüğünüzü bilmek ister.

 Bir iş görüşmesinde en sık sorulan sorulardan biri, “İlk 3 Ayınızda Neyi Başarmak İsterdiniz??” Bu, giriş seviyesindeki ilk işinizse, bu sorunun cevabını tahmin etmek zor olabilir Ancak imkansız değildir. Doğru planlama ile gerçekçi, dürüst ve coşkulu bir cevap bulabilirsiniz.

Doğru Cevap İçin En İyi Yaklaşım

Bu soruyu cevaplamak için rolün temel ihtiyaçlarını bilmeniz gerekir. Özellikle, rol için en acil ihtiyaçları anlamanız gerekir. Bunu yapmazsanız, seçenekleriniz şunlardır:

  1. Son rolünüzde ne yaptığınızı davranışsal olarak yanıtlayın ve bunu, bu rolün ihtiyaçlarını sormak için bir başlangıç ​​noktası olarak kullanın
  2. Yöneticiler ve iş arkadaşlarıyla yapılan ilk toplantılara dayalı olarak belirli ihtiyaçları erteleyin.
  3. Her ay için hedeflerinizi özetleyerek cevabınızı hazırlayın.

Davranışsal bir soru olsun ya da olmasın, her görüşme sorusunu davranışsal olarak yanıtlamayı unutmayın. Bunu yapmanın en kolay yolu, geçmişinizden ve deneyiminizden bir örnek kullanmaktır. Ardından, cevabı bir YILDIZ yapmak için Star yaklaşımını kullanın: Bir Durum veya Görev , yaptığınız Eylem ve elde edilen Sonuçlar ) hakkında konuşun. İş görüşmenizi yanıtını benzersiz kılan ve yanıtınızı bir yıldız yapan şey budur!

İşinizde ne yapıyor olabileceğiniz üzerinde çalıştıktan sonra, bu ilk dönemde gerçekçi olarak neleri başarabileceğinizi düşünün. Ne tür somut hedefler koyabilirsiniz? Hangi projeleri üstlenmekten heyecan duyuyorsunuz? Mümkünse, ölçülebilir sonuçlara bağlı kalın. Ardından mülakat sorusuna verdiğiniz yanıtın alıştırmasını yapın. Yanıtınızı 3-4 cümleye sıkıştırmaya çalışın.

#1 Örnek Cevap (Tecrübeli Adaylar için)

Soru: İşteki İlk 3 Ayınızda Neyi Başarmak İsterdiniz?

“Şu anki işimde, ilk 90 günü, pozisyon boşken daha önce rafa kaldırılan en acil ihtiyaçlarla uğraşarak geçirdim. Çünkü yöneticim, tamamlanması gereken açık öğelerin hem aciliyetini hem de önemini değerlendirecek. Rolde hemen bir etki yaratmak istedim ve bunu başardım. Bu rolün başlangıçta X nokta üzerinde acilen odaklanması gerektiğini anlıyorum.

#2 Örnek Cevap (Girişi seviyesi adaylar)

Soru: İşteki İlk 90 Gününüzde Neyi Başarmak İsterdiniz?

“Son stajımda, ilk günüm mentorum ve yöneticimle görüşmeyi ve stajım için teslimat hedeflerini belirlemeyi içeriyordu. Stajım sadece 90 günü kapsamaktaydı. Başarılması gereken şeyin net bir görünümü bu zaman zarfında belirsizdi. acil ve önemli durumlarda iş yeri profesyonellerinin yaklaşım ve davranışlarını izledim. Ekip için en acil ve önemli ihtiyaçları karşılamaya hızlı bir başlangıç ​​yapabilmek için bu rolle de aynı şeyi yapmak isterim…”

#3 Örnek Cevap (İş Profesyonelleri)

Soru: İşteki İlk 3 Ayınızda Neyi Başarmak İsterdiniz?

“Ekibi tanımanın ve role tam olarak ayak uydurmanın yanı sıra, editör rolündeki ilk üç ayımda başarmak istediğim çok şey var. İlk 30 günümde, blogumuzun editoryal hedefleri hakkında bir fikir edinmek ve bunları yeni bir blog tasarımı oluşturmak için kullanmak istiyorum. 60 gün sonra, blog yeniden tasarımımızın başlatılmasını ve web sitesi için en az 50 katkıda bulunanın yazmasını istiyorum. 90 gün sonra, ekibi oluşturmaktan büyümeyi izlemeye geçmek istiyorum ve o zamana kadar pazarlama kanallarımızı ve katkıda bulunanlarımızın kanallarını kullanarak 100.000 benzersiz ziyaretçiye sahip olabileceğimizi umuyorum.”

İşteki ilk üç ay boyunca neler beklendiğini anlayın.

Öncelikle, bu sorunun aslında ne sorduğuna bir bakalım. Neden 30, 60 ve 90 sayıları? Bu sayılar, işteki ilk üç ayınız için 30 gün, 60 gün veya 90 gün için standart kesintilere karşılık gelir. Mülakatçılar bu soruyu birkaç nedenden dolayı soruyorlar. Yeni rolünüzde yükselme konusunda ne düşündüğünüzü, işe alım sürecini ne kadar hızlı tamamlayacağınızı ve özellikle yeni bir ortamda kendinizi ne tür hedeflere ve standartlara bağlı tuttuğunuzu görmek istiyorlar.

Bu alıştırma dönemi göz korkutucu görünebilir, ancak aynı zamanda heyecan verici bir zaman da olabilir. Görevleriniz, amiriniz, şirket kültürünüz ve işyeri görgü kuralları hakkında çok şey öğreneceksiniz. Ayrıca kendiniz ve daha büyük organizasyona nasıl uyduğunuz hakkında çok şey öğreneceksiniz.

Araştırma Yapın

Daha önce bu alanda staj yapmış olsanız bile, tam zamanlı olarak görevde çalışmadan bir işin ne anlama geldiğini gerçekten bilemezsiniz. Bu, daha eksiksiz bir resim elde etmek için araştırma yapamayacağınız anlamına gelmez. Bir doz gerçekçilik (ve biraz sağlıklı ilham) için nereye bakacağınıza dair bazı fikirler:

İş Listelerini inceleyin Bu sorumlulukların nasıl göründüğüne dair bir fikir edinmek için benzer roller ve unvanlar için hızlı bir Google araması yapın.​
Biriyle konuşun İstediğiniz alanda, tercihen yaşınıza ve deneyim seviyenize yakın biriyle gayri resmi bir toplantı düzenleyin. Sektöre başlamak istediğinizi ve işteki ilk üç ayda ve ilk yılın geri kalanında makul olarak ne bekleyeceğiniz konusunda sorularınız olduğunu açıklayın.

Çalışan özgeçmişlerini İnceleyin Çalışan özgeçmişleri İstediğiniz alandaki genç profesyonellerin çevrimiçi özgeçmişlerini incelemek çok değerli olabilir. Özgeçmişler, şirket profillerinden ve biyografilerden daha ayrıntılı bilgi sağlar. Yine, neler başardıklarını görmek için sizden sadece birkaç yıl daha deneyimli insanlarla başlayın.

Her Zaman Yanıtınız Hazır Olsun

Pozisyonun tam hedefleri veya neyi başarmak istediğiniz konusunda net bir fikriniz yoksa, hemen hemen her rol için ilgili olan bazı şeylere dokunabilirsiniz. Bu, yedek yanıtınız olabilir ve her zaman hazır bir yanıtınız olmalıdır.

Olası Takip Soruları

  1. Neden Bizimle Çalışmak İstiyorsunuz? (+5 Cevap önerisi)
  2. Bu İşi Neden İstiyorsunuz? 14 Cevap Önerisi
  3. Bir Hayvan Olsaydın Hangisi Olmak İsterdin?
  4. En Zayıf Yönleriniz Nelerdir?
  5. Yönetim Tarzınız Nedir? +5 Bonus Cevap
  6. Başka İşlere Başvurdunuz mu? (+10 cevap önerisi)
  7. Nefret Ettiğin Biriyle Çalışabilir misin?
  8. En Güçlü Özelliğiniz Nedir?
  9. Önceki İşinizden Neden Ayrıldınız?
  10. Kendinizi 5 Yıl Sonra Nerede Görüyorsunuz?
  11. Stresle ve Baskıyla Nasıl Başa Çıkarsınız? (+3 Cevap önerisi)
  12. Maaş Beklentiniz Nedir? (+5 Cevap önerisi)
  13. Neden Bu İşte Başarılı Olacağınızı Düşünüyorsunuz?
  14. Özgeçmişinde Olmayan Bir Şeyi Anlatır mısın? (+3 Cevap)
  15. Aldığın En Zor Karar Neydi?
  16. Sizi Ne Motive Eder?
  17. Arkadaşların Seni Nasıl Tanımlar (+3 Cevap önerisi)
  18. En Büyük Tutkunuz Nedir?
  19. Pozisyonu Nereden Duydunuz? (+3 Cevap önerisi)
  20. Karşılaşmayı Beklediğiniz Zorluklar Neler?

Bu yazıda “İşteki İlk 3 Ayınızda Neyi Başarmak İsterdiniz?” sorusu neden sorulduğu ve nasıl cevaplanması gerektiğini paylaştık. Daha ipucu için mülakat soruları sayfamızı ziyaret edin.

Bu içeriği paylaşmak ister misin?:
Posted in Mülakat Soruları

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir