Bu yazıda Bir Sonraki Video Görüşmeniz İçin 6 Beden Dili İpucu hakkında tartışacağız. Son görüntülü görüşmeniz iveya toplantınızı düşünün. saçına dokundun mu? Başını salladın mı yoksa gülümsedin mi? Kaşlarını çattın veya kollarını kavuşturdun mu? Kameranı bile açtın mı? Çalışma dünyası büyük ölçüde çevrimiçi hale geldi ve beden dili hiç bu kadar önemli olmamıştı.
Birçok araştırmacı ve bilimsel rapor, iletişimin %70’inden fazlasının sözsüz olduğunu belirtmektedir. Sözsüz iletişim veya beden dili, göz teması, gülümseme, başını sallama, kafa sallama, saçınızla oynamak ve yüzünüze veya boynunuza dokunmak gibi kıpırdama içerir.
Bunlar, bir kişinin sizinle ilgili algısını etkileyebilir ve görüntülü iş görüşmelerinde bilinmesi önemlidir.
Bir video görüşmesi sırasında, ekranın önünde ve ortasındasınız ve ekranın diğer tarafındaki izleyici için küçük hareketler güçlendirilmiş görünebilir. Bu biraz ürkütücü gelebilir, ancak iyi haber şu ki, çok daha fazla kontrolünüz var.
İlginizi çekebilir: Video özgeçmiş nasıl yapılır?
İçindekiler
Beden dili kendi davranışlarımızı nasıl etkileyebilir?
Beden dilimiz, başkalarının bizi nasıl gördüğünü etkiler, aynı zamanda kendimiz hakkında nasıl hissettiğimizi de etkiler. Beden dilimiz güçlü ve kendinden eminse, kendimizi daha güvende hissetme eğilimindeyiz. Oysa eğer kambur durursanız veya kollarınızı ve bacaklarınızı çaprazlarsanız, bu bizi daha az güçlü ve daha savunmasız hissettirebilir.
Beden dili yoluyla güveninizi artırmak için bazı iyi, bilimsel veya denenmiş ve test edilmiş ipuçları şunları içerir:
1. Mülakattan önce bazı güçlü duruşlar uygulayın
Kollarınızı genişçe açın, başınızı yukarı kaldırın veya kollarınızı bir şeye uzanıyormuş gibi uzatın, temelde vücudunuzla mümkün olduğunca fazla yer kaplayın. Bunların hepsi güçlü duruşlardır ve olumlu onaylamalara benzer, ancak daha fiziksel bir şekilde güveni artırabilir.
2. Olumlu beden dili – görüşmeden önce ve görüşme sırasında
Kaş çatma veya olumsuz yüz hareketleri vücudumuzun stres hormonu olan kortizol salgılamasına neden olabilir. Öte yandan, daha açık jestler ve gülümsemeler gibi ifadeler beynimize mutlu olduğumuza dair sinyaller gönderir ve mutlu endorfinleri uyarabilir. Bunun arkasındaki bilim tartışılıyor, ancak olumlu bir zihniyet edinmenize ve hazırlık rutininizin bir parçası olarak hareket etmenize yardımcı olabilirse, kesinlikle zararı yoktur.
3. Ayaklarınızı yere koyun Ve İyi bir duruşla oturun
Güçlü bir duruş, bir güven izlenimi verir ve bizi daha fazla birlikte hissetmemizi sağlarken, ayaklarınızı yere basmak, kendinizi ‘topraklanmış’ hissetmenize ve kıpırdama dürtüsünü azaltmanıza yardımcı olabilir.
Amaç, beden dilinizin ince olması ve tüm doğru nedenlerle bir iş görüşmesinde fark edilmemesidir.
4. Gülümseme
Artık el sıkışamayız ama yine de gülümseyebiliriz. Bir aramanın başında gülümsemek, meşgul olduğunuzu gösterir (ideal olarak dişleri açık bir gülümseme) ve görüşmeye iyi bir notla başlar. Gülümseme ve kahkaha da bulaşıcıdır. Kahkaha atmanız gerektiğini söylemiyor olsak da, ruh hali ve beden dili davranışının başkalarını neredeyse anında nasıl etkileyebileceğinin güzel bir örneği.
5. Göz teması
Bir video görüşmesinde iyi bir göz teması kurmak için ekranınıza veya kendinize değil, web kameranıza bakın. Gözlerinizin dolaşmaması için örneğin telefonunuz gibi dikkat dağıtıcı şeylerden kurtulmalısınız. Videoda göz teması kurmak çok önemlidir. Kendinizi kaydedin veya birkaç arkadaşınızı arayın ve birkaç test çalışmasından sonra doğal bir bakış açısına sahip olmalısınız.
6. Konuşurken “hareketsiz ve gururlu” durun
Görüşme sorularını cevaplarken kıpırdamaktan (özellikle bir video görüşmesinde dikkati dağıtan) veya bacak bacak üstüne atmaktan kaçının, net konuşun ve kamburlaşmamaya çalışın.
Yüzünüze veya saçınıza dokunmak gibi konuşurken sahip olduğunuz alışkanlıkların farkında olmayabilirsiniz, bu nedenle birkaç deneme çalışması yapın, kendinizi kaydedin ve tekrar izleyin. Ardından, kendinizi güvende hissedene kadar bu egzersizi tekrarlayın.
Olumlu beden dili tek başına bir iş teklifini garanti etmez, ancak işe alım müdürüne kendinizi sunma şekliniz gerçekten etkili olabilir. Genel amaç tutkulu, kendinden emin ve rahat görünmek.
Bunu başarmak için bu makalede listelenen basit güç dinamiklerini kullanın, gülümseyin, ayaklarınızı yere koyun, kambur durmayın ve yüzünüze dokunmaktan kaçının. Ne söyleyeceğinizi ve ortak görüşme sorularını uygulamak, özgüveninizi ve buna bağlı olarak beden dilinizi de büyük ölçüde etkileyecektir.
Mülakatlarda En Sık Sorulan Sorular
- Sizi Benzersiz Yapan Nedir? Harika 4 Cevap Önerisi
- Kariyer Hedefiniz Nedir? Nasıl Cevaplanır?
- Önceki İşinizden Neden Ayrıldınız? Nasıl Cevap Verilmeli?
- Kendinizi Nasıl Tanımlarsınız? Nasıl Cevaplanır?
- Neden Bizimle Çalışmak İstiyorsunuz? (+5 Cevap önerisi)
- Özgeçmişinde Olmayan Bir Şeyi Anlatır mısın? (+3 Cevap)
- En Büyük Tutkunuz Nedir? Mülakat Soruları ve Cevapları
- Bize Kendinizden Bahseder misiniz? Nasıl Cevaplanmalı?
- Arkadaşların Seni Nasıl Tanımlar (+3 Cevap önerisi)
- Neden Bu İşte Başarılı Olacağınızı Düşünüyorsunuz?